Välkomna till Nydala Hundpensionat!

Pensionatet invigdes i juni 2020 och är öppet för bokningar. Vi erbjuder 4 stora inomhusboxar, en liten rasthage i anslutning till en av boxarna, en inhägnad 25:a och en inhägnad hage 33x70 m. En stor aktiviteshage med 2 m högt staket och massa berikning är planerad till hösten.

Boxarna ligger i ett kallstall och har därför ett väldigt behagligt klimat på sommaren, på vintern värms utrymmet upp efter behov. Boxarna som är godkända för 3 medelstora hundar i varje- innehåller en upphöjd liggyta där hundarna har utsikt över hela stallet och ut över vidderna, en mjuk liggplats med bäddmöjlighet under och leksaker/ben om det passar hundarna som bor där. I en av boxarna finns även en isolerad hundkoja som i första hand bokas till långvariga gäster. Rasthagen som ligger i anslutning till boxen med koja är inhägnad med stabila hundgårdssektioner, slityta i betong, liggplatser i 4 olika höjder, flottörvattenkopp med färskt vatten, pool med vatten sommartid, sandlåda för hundar som vill gräva, konstgräs för en hållbar rastplats med naturlig känsla och en kissbuske för hanhundar.

Pensionatet är främst avsett för träningshundar men vanliga pensionatsgäster är givetvis välkomna! Vid kortare vistelser finns möjlighet att lägga till aktivering som passar just Er hund. Vallning (endast bordercollie/WK), koppelgående, Nose Work, blodspår, tricks eller varför inte Barmarksdrag? Du väljer vilken typ av aktivering och hur många dagar det önskas. Vallhundar som lämnas för träning bokas veckovis löpande eller ett fast antal veckor.

Nydala Hundpensionat har givetvis tillstånd från Länsstyrelsen för att förvara och utfodra hundar. Avtal skrivs och gäller under hela din hunds vistelse.