Läs igenom Köpinformationen och lämna gärna en intresseanmälan med dina uppgifter samt vad Du erbjuder för hem om Du är intresserad av en Ullbodens-valp.


Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.

Dess x Odd

VALPAR VÄNTAS v.45

Dess i kombination med Odd gör att jag förväntar mig socialt stabila, kärleksfulla och samarbetsvilliga valpar i vardagen och i arbete. Bör bli en lagom portion med eye, naturliga flanker och vilja att driva djur i behagligt tempo. Dom förväntas få mycket will to please och bör bli allsidiga arbetsmyror som funkar till alla djurslag.

Efter 4 lyckade parningar så återstår bara att hålla tummarna för att Dess har blivit dräktig med Odd. Är DU intresserad av valp från denna kombinationen?

Hör gärna av dig med information om vad just du erbjuder för hem. Säljes i första hand till arbetande hem med djurhantering/tävling i fokus.

Anna Rosengren
📞 070-2321923
📧 nydala.ullboden@gmail.com

💙 Presentation av Odd 💙


~GK VALLH PR Odd~
REGV1295/2018
HD: A
HD-index: 112
Ögon: UA 7/12 -21
CEA/IGS: Clear
Vikt: 17-18 kg


Odd är en otroligt enkel hund i vardagen. Slappnar lätt av när arbete inte erbjuds, går lös för det mesta och fungerar bra med andra hundar. Han bor i en flock med både hanar och tikar. I vallningen har han från att han tände (vid 12v) visat upp ett stort lugn med djuren och en stor talang. Det har varit en mycket enkel hund att utbilda, han har djurkänsla och är samarbetsvillig. Odd är en duktig hämthund men gillar också att gå med djur. Han jobbar till vardags med en mindre fårbesättning, men sköter i perioder även "hundjobbet" på en mjölkgård i närheten.
Han är inte tränad i något annat än vallning men är kampglad och lättbelönad när jag någon gång om året tränar lite tricks eller lydnad.


Meriter:
1:a pris IK1
1:a plats IK1
1:a pris NN1
1:a plats NN1
2:a plats NN2
Flera topp 10 placeringar IK2
Deltagit Unghunds-SM Får 2018
Deltagit Unghunds-SM Nöt 2019


Jag förväntar mig att Odd nedärver sin samarbetsvilja, fina djurkänsla och trygghet på både får och nöt. Det finns dessutom inga rapporterade fall av OCD i hans släkt 3 led bakåt. ⭐️

💜 Presentation av Dess 💜


~GK VALLH PR Qulans Dess~
REGV1295/2018
HD: A
ED: 0
HD-index: 105
Ögon: UA 11/8 -22
CEA/IGS: Clear
TNS/SN: Clear
MDR1/GG/NCL: Clear
Raine syndrome: Clear
Vikt: 17-18 kg


Dess är en inlånad tik som jag har haft på träning hos mig under sommaren. Hon har gått från att inte kunna höger/vänster till att genomföra Godkänt Vallhundsprov på ca 6 veckor.
Hon är en otroligt enkel, lyhörd och samarbetsvillig hund både i vardagen och i arbete. Dess är vänlig och kärleksfull mot allt och alla och har inget resursförsvar eller rädslor. Har en tydlig på-/avknapp och myser mer än gärna i soffan när hon inte jobbar. Går lös överallt och har inget viltintresse. Van vid andra hundar, katter, barn och maskiner.
I arbete har hon naturliga utgångar och mjuka upptag men har ändå lätt för att få igång djuren och har inga låsningar. Hon är otroligt öppen för kommunikation och lös i flankerna, lagom mycket eye och en stor portion uthållighet och arbetsvilja.
Driver och föser självständigt mindre och större flockar och reagerar blixtsnabbt och stoppar när enstaka djur försöker bryta sig ur flocken. Hon har fått göra det mesta arbetet i sommar på min besättning på ca 100 får.
Gått några gånger på nöt men föredrar att jobba på får.


Jag förväntar mig att Dess kommer att bli en fin mamma och att hon nedärver sin innerliga kärleksfullhet och samarbetsvilja.