Yippie

-är en otroligt enkel, glad och samarbetsvillig tik som älskar allt och alla. I arbete är hon lyhörd med naturligt fina flanker och utåttänk. Hon köper allt jag ber henne om och vill verkligen göra rätt, litar på sin förare(mig) att guida henne rätt. Hon är lös på cirkeln och har naturligt fina utgångar och upptag. Drivande hund som balanserar själv i riktningen hon givits. Startad på nöt och även där briljerar hon trots att hon saknar erfarenhet. En helt fantastisk hund och arbetskamrat!

Pajas

-är en energifull kille med mycket vilja att flytta djur. Han är en naturlig hämthund och har mycket tryck och pondus i arbete, blir sällan ifrågasatt av djuren. Han älskar att flytta djur och ger alltid 110% oavsett vilket jobb som ska utföras, jag kan alltid lita på honom. Samarbetsvillig och arbetsglad men blir gärna lite tight och snabb när det hettar till. Blixtsnabb i delningar och förstår snabbt vad olika jobb går ut på. Han är väldigt rolig att jobba med då han kan hålla på tills han stupar, skulle aldrig ge upp! Han är till vardags en sprallig och livsglad hund som har massor med energi och spring i benen. Kommer överens med alla- människor och hundar.

Valp

Jag förväntar mig att valparna blir stabila och sociala i vardagen, samarbetsvilliga och allsidiga. Både Yippie och Pajas kräver ganska mycket arbete för att må bra men båda har en tydlig on-/off-knapp, så valparna bör bli hundar med uthållighet och mycket arbetsvilja. Kommer passa bra på både stora och små får- och nötbesättningar. Förhoppningen är att kombinera Pajas arbetsmoral med Yippies klokhet.

Vid frågor eller funderingar är ni välkomna att höra av Er!

Om Du är intresserad av en Ullbodens-valp så skicka gärna en intresseanmälan med dina uppgifter samt vad Du erbjuder för hem!