Nose Work Steg 1- Introduktion/Grundkurs

Har du hört talas om Nose Work??  Oavsett om svaret är Ja eller Nej- FORTSÄTT LÄSA!
Nose Work är en relativt ny hundsport där hunden använder sitt bästa sinne = nosen.
Vi lär hunden att söka efter en specifik doft likt specialsök/narkotikahundar, men istället används lättillgängliga vattenbaserade hydrolater med Eukalyptus, Lagerblad och Lavendeldoft.
ALLA hundar KAN jobba med nosen och det finns bara fördelar med att börja träna Nose Work med din hund!
Den lilla valpen eller konvalecenten som inte får anstränga sig fysiskt får stimulans, den osäkra hunden bygger upp sitt självförtroende och motivation, den "stökiga" hunden får något konkret att fokusera på osv osv. Även om man aldrig planerar att tävla så är Nose Work en otroligt bra sysselsättning för familjehunden när tiden för träning är knapp, när regnet vräker ner eller den äldre hunden inte klarar av långpromenaderna längre.

Ni kommer att bli introducerade in i nosens värld- där ni provar på olika typer av sök, INOMHUS.
Doften vi kommer att arbeta med är Eukalyptus. Vi kommer att jobba noggrant med grunderna och lära era hundar att bli doftsäkra, all inlärning sker med belöningsbaserad träning. Ni får med er enkla övningar att träna på hemma och vi anpassar all träning efter hundarnas nivå.

Kursen är upplagd på så vis att endast EN hund och förare jobbar åt gången. Alla deltagare kollar på varandras träning, dels för att man lär sig mycket av att titta på varandras hundar och dels för att hundarna behöver vila ordentligt mellan söken.
Nose Work är till för ALLA- stora som små, unga som gamla, tysta eller högljudda. Även sk utfallshundar får vara med. ALLA RASER, ÅLDRAR OCH TYPER AV HUNDAR ÄR VÄLKOMNA! 

Ingen tillgänglig kursstart för tillfället.

Om kurserna är fullbokade så sätt gärna upp Er på väntelistan så planerar jag in ytterligare en kursstart om efterfrågan är stor.

BOKA ONLINE HÄR!