Intensivkurs Barmarksdrag

-Har du tröttnat på dragkampen i kopplet?

-Behöver din hund arbeta mer med kroppen eller springa fort?

-Vill du prova på något nytt?

Oavsett skäl så kommer denna kursen att bli spännande för både dig och din hund!

Vi tar tillvara på hundens naturliga instinkt att vilja framåt på promenaden och förstärker hundens förmåga att dra i sele. Ni kommer att få prova på Canicross=löpning med hund, Bikejoring=hund som drar kickbike eller cykel, samt att dra kedjor. Vi går igenom hur en dragsele bör sitta beroende på vad hunden ska dra, hur vi motiverar hunden till att dra och hur man tränar in höger/vänster. Ni kommer alltså att lära er grunderna till hur man kör in en hund för att sedan fortsätta träna hemma! 

Förmiddagen startar vi på gården med teori inomhus och utprovning av selar. Medtag gärna egna selar, dragbälte, expanderlina och eget fordon(cykel eller kickbike). Efter lunch åker vi gemensamt till skogen och fortsätter motivationsträningen samt kör gemensamma rundor anpassat efter alla ekipage. Om möjligt provar vi på att göra omkörningar.

Viss utrustning finns att låna och/eller köpa- dragbälten, expanderlinor och dragselar. MEN- för att ni ska kunna dra tyngder/kickbike/cykel så underlättar det om hunden redan har en passande nomesele vid start.

Obs! Det är viktigt att din hund är skadefri och färdigväxt.

                                                                                                                                                 

Ny kursdag kommer inom kort.

Boka här!